Mladenovac * Ritmička gimnastika

MLADENOVAC RITMICKA GIMNASTIKA MLADENOVAC RITMICKA GIMNASTIKA MLADENOVAC RITMICKA GIMNASTIKA
Mladenovac * Ritmička gimnastika
Ako se uzme u obzir činjenica da su mali sportovi, u koje spada i ritmička gimnastika, manje zastupljeni u medijima, naš klub - Klub ritmičke gimnastike Mladenovac je zainteresovao mnoge devojčice iz Mladenovca.
Ritmičkom gimnastikom se može baviti svaka devojčica koja to želi.
Ritmička gimnastika je sport koji svojom okretnošću uči devojčice da budu laganog, pravilnog koraka. Potrebna je dobra kondicija, struk se stanjuje a nožice izdužuju, figura ma kakva bila na rođenju vrlo brzo biće za ponos mamama i tatama. Baciti obruč sto puta, i uspeti ..
Priznajte da morate dobro razviti koncentraciju i moć zapažanja, a i koordinaciju pokreta, bukvalno celog tela, dovesti do savršenstva. Razvija se osećaj za muziku!
Mnogi fizijatri roditeljima preporučuju ritmiku preventivno ili kao terapiju u ranim fazama postularnih poremećaja. Jer, vežbe sa kojima se počinje i jesu prvenstveno usmerene na pravilan telesni razvoj. Od njih se počinje a zatim, kao i svuda u svetu prelazi na rekvizite, i to redom na vijaču, zatim obruč, loptu, čunjeve i na kraju traku. Kada će se preći na novi rekvizitit zavisi od deteta.
Ovo je sport u kome se devojčice pored takmičenja druže i na brojnim revijama. Tako se uče i scenskim nastupima, najmlađe uz dečiju muziku, njima blisku, starije i uz trenutno popularnu. I sve sa stilom.
Ritmička gimnastika razvija gracioznost i muzikalnost, spretnost i okretnost, pravilno držanje tela, kreativnost i maštovitost, razvoj motoričkih sposobnosti i ritmičnosti pokreta, sportski duh ...
Cilj našeg kluba je razvoj ritmičko gimnastičkog sporta u opštini Mladenovac, kao i psiho-fizički razvoj dece uzrasta od 4 do 18 godina.

 
Deca i škola , Marija Gajevic © 2010 - 2013